Jump to content
  • 0

MediaWiki site is blank after activation of extensions


Question

We have set-up a MediaWiki for a non-profit project in research but we lack the expertise to protect the site against Spam. When I realised how much stuff is already there, I was really shocked and found a lot of information here. So I thought it should be pretty easy to protect the Wiki, but when I wanted to activate the extension StopForumSpam for example, the wiki would not load anymore and just give a blank page.

I have changed the "cache-type" to "$wgMainCacheType = CACHE_DB;" and also tried it on another mock page. It would not work. I am also not able to activate other extensions such as Nuke or AbuseFilter or ConfirmEdit. Even though, I set-up the extensions EmbedVideo and PDFEmbed a while ago and that was not an issue and they are running fine.

Hence, I think it is some kind of general problem with the site settings of the site, but unfortunately I am not an expert and I couldn't find any infos on this issue in the Forums. Has anybody an idea what the issue might be? I will also appreciate any hints what I could look for.

Here is a link to the Wiki, in case it might help. The extensions are of course not activated and I have a hashtag infront of the "extension-activator-line" in the LocalSettings.php since the site would not work otherwise.

Thank you!

Link to post
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Blank page indicates a PHP error: see here for how to diagnose it: https://www.mediawiki.org/wiki/Manual:Common_errors_and_symptoms#You_see_a_Blank_Page

I note that your wiki is currently running 1.31.0 which has known security vulnerabilities. You should ensure you always keep MediaWiki up-to-date. Right now, that means upgrading to one of the following versions:

  • 1.31.12 LTS (EOL June 2021)
  • 1.35.1 LTS (EOL September 2023)
Link to post
Share on other sites
  • 0

Thank you for your response. I was able to find the error and could install the extensions. ConfirmEdit seems to be running good, I am not so sure about StopForumSpam.

"Special:Version" tells me that it is installed but I didnt understand what to make with the following paragraph described at https://www.mediawiki.org/wiki/Extension:StopForumSpam:

"Once you choose the list you want, download and extract it to somewhere on your server, then point $wgSFSIPListLocation in the LocalSettings.php file at it. We recommend setting up a nightly cron job to download and extract new versions of the list and subsequently running the updateBlacklist maintenance script."

How can I point towards the file and I also didnt find anything about a "nightly cron job"?!

Thank you!

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Answer this question...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.